DCMR Milieudienst Rijnmond
< Terug naar lijst

Adviseur Milieueffectrapportage

Solliciteren

Economische topregio én koploper in duurzaamheid. Bloeiende industrie én schone lucht voor alle ruim 1,3 miljoen inwoners. Een 24/7-economie én een ongestoorde nachtrust. Ruimte voor recreatie én zeldzame vogelsoorten. Een belangrijke haven én gezonde rivieren. Een succesvol heden én een duurzame toekomst. Werken bij DCMR betekent belangrijk werk waar je trots op kunt zijn.

Jouw expertise maakt impact! Als Adviseur milieueffectrapportage (mer) kun je direct bijdragen aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving. In deze baan komt voor jou alles samen!

Dit is jouw uitdaging

De regio Rijnmond en de provincies Zuid-Holland en Zeeland kennen grote maatschappelijke opgaven. De uitwerking van deze opgave vraagt om een zorgvuldige inpassing op het gebied van leefomgeving en milieu. De ’uitdagingen die daarmee gepaard gaan vormen jouw speelveld. Jij voorziet provincies en gemeenten van kwalitatieve adviezen en werkt aan mer-procedures voor omgevingsvergunningen en ruimtelijk beleid en plannen.

Als adviseur sta jij tussen alle belanghebbenden, je bent hét aanspreekpunt voor hen. Dit vraagt van jou dat je goed in beeld hebt welke opdrachtgevers, interne experts, collega’s en externe partijen zich in het speelveld bevinden en wanneer en hoe je ze moet betrekken. Je legt makkelijk de contacten die nodig zijn en bouwt je netwerk uit waar kansen liggen. Thema’s als klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie en gezonde leefomgeving interesseren je bijzonder en je bent uitstekend op de hoogte van van wettelijke procedures waaronder, de mer-procedure en de ruimtelijke procedures onder de Omgevingswet. Ook de politiek-maatschappelijke belangen in de regio zijn je bekend.

Dit kun je verwachten

Je komt te werken in een team van 30 ervaren adviseurs mer en Ruimtelijke Ontwikkeling. Daarin krijg je de rol van mer-adviseur met de nadruk op het begeleiden van mer-procedures voor vergunningen, ruimtelijke plannen en beleid. De projecten waar je aan gaat werken zijn gericht op onder andere ruimtelijke ontwikkeling, haven, industrie en energietransitie. Daarnaast ga je een belangrijke rol spelen in het relatiebeheer met onze participanten, de provincies Zuid-Holland en Zeeland, gemeente Rotterdam en de andere gemeenten in de regio Rijnmond. Je krijgt daarbij begeleiding van ervaren collega’s. De overdracht van kennis op het gebied van energietransitie, vergunningen en ruimtelijke plannen zal een belangrijk onderdeel van je inwerktraject vormen.

Dit maakt deze job leuk

  • Je kunt al je kennis van de verschillende milieuthema’s hierin kwijt;
  • Zie jij verbanden tussen belangen en partijen? Die knoop jij aan elkaar!;
  • Jouw advies wordt gewaardeerd, ook als er niet om is gevraagd;
  • Zeer divers en breed werkgebied van vergunningen voor industriële installaties tot beleid voor de ruimtelijke inrichting van de provincie;
  • Een verantwoordelijke functie waarin jij samen met collega's de koers bepaalt;
  • Samenwerken met specialisten en bevlogen collega’s, daar staat DCMR om bekend.

Dit krijg jij ervoor terug

  • Een salaris van maximaal € 5.827,12 bruto per maand (schaal 11 CAO) op basis van 36 uur per week;
  • Flexibiliteit in werktijden en waar je werkt;
  • Een individueel keuzebudget van ruim 22%, naar eigen inzicht te besteden;
  • Diverse vergoedingen zoals een sport- en thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding en een volledige reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer (NS business card);
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 6.000,- per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
  • Een goed geregeld pensioen bij het ABP;
  • Een centraal gelegen, modern kantoor met goede bereikbaarheid. Ons kantoor grenst direct aan station Schiedam Centrum en aan de A20;
  • Een iPhone of Samsung smartphone en laptop zodat jij je werk goed kunt uitvoeren.

Dit is wie jij bent

Deze rol vraagt om uitstekende adviesvaardigheden. Jij hebt je sporen inmiddels verdiend waar het gaat om samenbrengen van mensen, overtuigend adviseren, en adviseren over zowel proces als inhoud. Met jouw helicopterview overzie je het hele speelveld en begrijp je politiek-bestuurlijke gevoeligheden, de maatschappelijke vragen en zorgen en de dilemma’s die spelen bij het oplossen van de grote ruimtelijke vraagstukken. Van nature ben je een stevige, kritische en prettige gesprekspartner. Het maakt jou niet uit met wie je aan tafel zit, jij weet waarover je praat en hoe je je gesprekpartners meeneemt in de verschillende belangen, kaders en afwegingen. Je houdt van het strategische spel dat daarbij hoort en weet waar en wanneer je functioneel instrumenten moet inzetten om de koers vast te houden.

In elk geval heb je:

  • Een opleiding op hbo of wo niveau;
  • Actuele kennis van relevante wet- en regelgeving zoals de mer-procedure en de Omgevingswet;
  • 5 jaar ervaring met het uitbrengen van adviezen bij bijvoorbeeld een adviesbureau of de overheid.

Informatie

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met Cindy van den Bergh, teammanager. Haar telefoonnummer is 010-246 82 82. Voor informatie over de procedure kun je bellen of Whatsappen met Joëlle van Buuren op 06-11522958 of een e-mail sturen naar recruitment@dcmr.nl

Of weet je al dat je wilt komen werken aan een gezonde, veilige en duurzame regio Rijnmond en wil je dus meteen solliciteren? Klik dan op de onderstaande knop. We kijken uit naar jouw reactie!

Vacature delen op:
Referentienummer:
2024-399
Startdatum:
19-08-2024
Sluitingsdatum:
22-09-2024
Locatie:
Schiedam
Contactpersonen:
Cindy van den Bergh
tel.: +31 102468282
Recruitment
Bedrijfspagina:
http://www.dcmr.nl
Terug naar boven