DCMR Milieudienst Rijnmond Regie en Advisering
< Terug naar lijst

Senior Projectleider Informatievoorziening

Solliciteren

Als er een organisatie een uitdagende werkgever is, dan is het wel de DCMR. Elke dag opnieuw zetten wij alles op alles om meer dan één miljoen mensen gezond, veilig en duurzaam te laten wonen en werken in een gebied met een van de grootste havens ter wereld en risicovolle industriële complexen.

Kun je het juiste project inrichten waarmee de doelen van de opdrachtgever gerealiseerd worden en kun je betekenisvolle projecten op het snijvlak van business en IT in goede banen leiden? Wil je jouw expertise inzetten om bij te dragen aan een duurzame, gezonde en veilige leefomgeving? In deze vacature komt alles bij elkaar.

Dit is wat je gaat doen

Als senior projectleider bij DCMR werk je in een uitdagende omgeving waarin je het beste uit jezelf kunt halen. De wereld om ons heen verandert snel; het belang van data wordt steeds groter en processen worden steeds meer digitaal. DCMR treedt deze veranderingen tegemoet met flinke ambities. Wij zien en benutten alle mogelijkheden. Dat levert jou als senior projectleider een interessant werkveld op! Je hebt vrijheid om je rol in te vullen, waarbij het de bedoeling is dat jij het management ontzorgt.

De functie senior projectleider bestaat uit vier rollen.

Als projectleider ben je van start tot finish verantwoordelijk voor complexe en/of multidisciplinaire projecten met een flinke IT-component. Je ondersteunt de opdrachtgever bij het opstellen van een projectvoorstel en business case, maakt een plan van aanpak, planning en projectbegroting en zorgt ervoor dat deze actueel blijven. Een van je eerste projecten wordt de laatste fase van het MS365 programma. Dit betreft het overzetten van het huidige DMS naar SharePoint. Daarnaast het opzetten en leiden van een project omtrent financiële processen en SAP.

Als secretaris portfolioboard manage je het totale overzicht van alle IV-projecten die binnen DCMR worden uitgevoerd. Je adviseert over de inzet van projectleiders op projecten, mede op basis van inzicht in de beschikbare capaciteit. Ook coördineer je het resourcing proces voor de grotere projecten.

Als continu verbetermanager help je het team van projectleiders en projectondersteuning om zich verder te ontwikkelen. Je jaagt het optimaliseren van de voor projectmanagement relevante werkprocessen aan, zowel op afdelingsniveau als organisatie breed.

Als teamcoördinator coach je je collega projectleiders, zorgt voor kennis deling en denkt mee over inzet van projectleiders op projecten, zonder harde personeels verantwoordelijkheden.

Daarnaast houd je je o.a. bezig met het volgende:

  • Je voert regie op de inrichting en uitvoering van het project; je stelt de projectgroep samen, verdeelt de werkpakketten, leidt de projectgroep, bewaakt de planning en beheert het budget.
  • Je signaleert knelpunten en risico’s in de voortgang van je project(en) en draagt oplossingen aan.
  • Je zorgt ervoor dat het projectresultaat voldoet aan de acceptatiecriteria en de richtlijnen t.a.v. doelarchitectuur, informatiebeveiliging etc. Daarvoor organiseer je o.a. de juiste afstemming.

Dit is wat we je bieden

Je krijgt de ruimte om alles uit jouw vakmanschap te halen, zodat jij met je nieuwe collega’s kunt bijdragen aan een schone, gezonde en veilige leefomgeving. Daarnaast bieden we je het volgende:

  • Een salaris van maximaal € 6.854,- (schaal 13) per maand op basis van 36 uur per week;
  • Boven op je salaris ontvang je maandelijks een individueel keuzebudget van ruim 22% van het salaris dat je kunt laten uitbetalen, opsparen, of juist inzetten voor extra verlof, een 13e maand of een nieuwe fiets. Het kan allemaal;
  • Flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt;
  • Diverse vergoedingen zoals een sport- en thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding en een volledige reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer (NS business card);
  • Goed geregeld pensioen bij het ABP;
  • Een smartphone (iPhone of Samsung) en laptop;
  • Persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten;
  • Aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;
  • Een centraal gelegen, duurzaam en modern kantoor met goede bereikbaarheid. Ons kantoor grenst direct aan station Schiedam Centrum en aan de A20.

Dit is wat we van je vragen

Verbindend projectleiderschap, communicatief vaardig, netwerker, resultaatgericht en goed in plannen en organiseren Affiniteit met infrastructurele kant Je zorgt voor een goede samenwerking en een fijn werkklimaat binnen de projectgroep.

  • Je hebt hbo/wo werkniveau;
  • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring met het leiden van (culturele) complexe (IT-) projecten;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als projectleider voor Saas en/of Microsoft365 projecten;
  • Je bent gecertificeerd in PRINCE2 Practitioner, IPMA C of een equivalent;
  • Werkervaring binnen de overheid en ervaring met SCRUM en Agile is mooi meegenomen, maar kan je ook bij de DCMR opdoen.

Ook als je niet aan alle eisen voldoet, maar toch denkt dat je geschikt bent voor deze functie, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Enthousiast geworden bij het lezen van deze vacature?

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie! Laat je cv bij ons achter via de sollicitatieknop!

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Quirijn Monchen - Concern Controller 06 – 50157974) of Luuk Aerts - Senior Projectleider (06-50157987). Heb je meer informatie nodig over de procedure? Bel of Whatsapp dan met Matthijs van der Linden (06-52397062) of mail naar recruitment@dcmr.nl.

Vacature delen op:
Referentienummer:
2024-363
Startdatum:
01-04-2024
Sluitingsdatum:
03-05-2024
Locatie:
Schiedam
Contactpersonen:
Quirijn Monchen
tel.: +31 102468091
mobiel: +31 650157974
Recruitment
Bedrijfspagina:
http://www.dcmr.nl
Terug naar boven