DCMR Milieudienst Rijnmond Provinciaal toezicht
< Terug naar lijst

Inspecteur milieu industrie

Solliciteren

Wil jij je inzetten voor het minimaliseren van milieurisico’s als gevolg van potentieel gevaarlijke activiteiten bij bedrijven? Dan is de onderstaande functie echt iets voor jou.

Dit is jouw uitdaging

Bedrijven die in de sectoren chemie en petrochemie actief zijn, leveren potentiële risico’s op voor het milieu in hun directe of zelfs minder directe omgeving. Tenminste, als ze hun voorzieningen en veiligheidsmaatregelen aan bijvoorbeeld de installaties en hardware niet op orde hebben. Als inspecteur industrie controleer je dat. Door een combinatie van administratieve en procestechnische onderzoeken bepaal je of de maatregelen afdoende zijn. Je analyseert, vaak samen met een collega, de kritische bedrijfsprocessen en maatregelen en benoemt mogelijk zwakke plekken. Je brengt daarom een belangrijk deel van je tijd door op de locatie van het bedrijf dat je controleert. Jouw doel is om problemen te voorkomen of ze zo snel mogelijk op te lossen of te laten lossen. Je werkt volgens de geldende kaders en kwaliteitskaders en je bent altijd alert op mogelijkheden om de kwaliteit van ons werk te vergroten en in te spelen op ontwikkelingen. Daarover adviseer jij je teammanager. Naast de reguliere inspectiewerkzaamheden maakt milieupiket een belangrijk onderdeel uit van je taken. Als gevolg van milieupiket, bij ongewone voorvallen of klachten, kan het voorkomen dat je buiten kantoortijden werkt.

Dit maakt deze job leuk

  • Je werkt zowel op kantoor als ‘buiten’ bij verschillende bedrijven
  • Naast jouw reguliere werkzaamheden ben je ook actief in het milieupiket

Wat krijg je daarvoor terug?

Om miljoenen mensen veilig te laten wonen en werken, in dit gebied met een van de grootste havens ter wereld en risicovolle industriële bedrijven, is jouw werk onmisbaar Dat doe je in een fijne sfeer met sociale en enthousiaste collega’s die graag samen optrekken en hun werk niet alleen leuk, maar vooral ook belangrijk vinden. Een relevant doel, interessant werk en een prettige werkomgeving. In deze baan komt voor jou alles samen.
Verder kun je rekenen op:

  • een salaris van maximaal € 4.778,- bruto per maand (schaal 10) voor inspecteur, en maximaal € 5.564,- bruto per maand (schaal 11) voor een senior inspecteur;
  • bovenop je salaris ontvang je een individueel keuzebudget van ruim 22% dat je maandelijks kunt laten uitbetalen of juist inzetten voor extra verlof, een 13e maand of bijvoorbeeld een nieuwe fiets; het kan allemaal
  • een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband
  • een smartphone (IPhone of Samsung), laptop en IPad
  • een goed geregeld pensioen bij het ABP
  • flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt
  • diverse vergoedingen zoals een sport- en thuiswerkvergoeding en een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer
  • werken op ons kantoor in Schiedam, direct gelegen aan station Schiedam Centrum dus goed bereikbaar met OV;
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten

Wat breng je mee?

Jij bent je bewust van de aandacht voor risicovolle bedrijven in de samenleving en combineert dat met een kritische en alerte houding als het gaat om naleving van wet- en regelgeving. Samen met je kennis van techniek, procestechnische bedrijfsprocessen en gebiedsontwikkelingen geeft dat jou precies de juiste hoeveelheid gezonde argwaan. Je baseert je conclusies op feitelijke en objectieve constateringen. Je bent zakelijk, sociaal vaardig, communicatief overtuigend en niet bang voor conflictsituaties.
Daarnaast heb je:

  • een relevante hbo-opleiding afgerond, zoals chemische technologie, procestechniek of werktuigbouwkunde;
  • geen bezwaar om in voorkomende gevallen buiten kantoortijden inspecties uit te voeren;
  • een rijbewijs B;
  • Als senior inspecteur heb je aanvullend minimaal 5 jaar ervaring met inspecteren, bij voorkeur op het gebied van de grote industriële bedrijven (RIE4).

 Informatie

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met  Marcel Snoek, Teammanager, 06-52397111.

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Tim van Pelt, Adviseur Werving & Selectie, 06 27 44 32 57 of recruitment@dcmr.nl.

Of weet je al dat je wilt komen werken aan een schone, gezonde en veilige regio en wil je dus meteen solliciteren? Klik dan op de onderstaande knop. We kijken uit naar jouw reactie

Vacature delen op:
Referentienummer:
2024-357
Startdatum:
19-02-2024
Sluitingsdatum:
22-05-2024
Locatie:
Schiedam
Contactpersonen:
Marcel Snoek
tel.: 010-2468587
mobiel: 06-52397111
Recruitment
Bedrijfspagina:
http://www.dcmr.nl
Terug naar boven