DCMR Milieudienst Rijnmond Gemeentelijk toezicht
< Terug naar lijst

Senior Toezichthouder energie

Solliciteren

Ben jij een ervaren toezichthouder en klaar voor jouw volgende stap? Wil jij jouw bijdrage leveren aan de energietransitie en een schone toekomst voor de regio Rijnmond? Dan zoeken wij jou.

Dit is jouw uitdaging

Weinig Nederlandse regio’s zijn zó energie-intensief als de regio Rijnmond. Dat kan ook niet anders, met ruim 27.000 bedrijven en 1,2 miljoen mensen. Maatregelen om energie te besparen of over te stappen op duurzame alternatieven hebben daarom een potentieel enorm effect.

Energiebesparing en de overstap naar duurzame, klimaat neutrale oplossingen worden steeds belangrijker. Jij werkt hieraan mee door toezicht te houden op de uitvoering van verplichte energiemaatregelen bij meerdere branches van het klein-, midden- en grootbedrijf. Vaak zijn dit bedrijven met een middelgroot tot zeer groot energieverbruik. De inspecties kunnen digitaal, vanaf je eigen werkplek, of op locatie plaatsvinden. In het laatste geval ga je zoveel mogelijk samen met een collega op pad. Je werkt nauw samen met specialisten op het gebied van reguleren en adviseren maar ook met externe handhavingspartners. Als je overtredingen constateert onderneem je actie en rapporteer je tijdig en accuraat over je inspectieresultaten.

Naast het controleren, stimuleer jij bedrijven om verdere stappen te zetten en steeds duurzamer te ondernemen. Veel bedrijven weten niet hoe ze dat moeten doen. Jij wel. Vooral met hulp en advies weet jij bedrijven te overtuigen van het belang van energiebesparing.

In jouw rol als senior weet jij hoe je kennis en ervaring goed kunt overbrengen en verwachten we een proactieve houding en zelfstandigheid. Je houdt nieuwe ontwikkelingen bij en heb je oog voor procesverbetering en kwaliteit van ons werk.
Heb je ideeën over innovaties in onze toezichtpraktijk? Dan horen we die graag, want jouw kennis maakt het verschil!

Dit maakt deze job leuk

  • Je werkt in één van de meeste energie intensieve regio’s van het land
  • Je doet inspecties zowel digitaal als op locatie
  • Je werkt met veel verschillende collega’s samen, ook collega’s buiten jouw unit
  • Je stimuleert bedrijven om nog duurzamer te ondernemen

Wat krijg je daarvoor terug?

Verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en de kans om concreet te werken aan de energietransitie. Inclusief alle uitdagingen die dat met zich meebrengt in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn en waar mensen leefbaar en veilig willen wonen en werken. Je vaardigheden inzetten, groeien als professional en bijdragen aan een duurzame en energiebewuste Rijnmondregio, in deze baan komt voor jou alles samen.

Verder kun je rekenen op:

  • een salaris van maximaal € 4.778,- bruto per maand (schaal 10) op fulltime basis (36 uur);
  • bovenop je salaris ontvang je een individueel keuzebudget van ruim 22% dat je maandelijks kunt laten uitbetalen of juist inzetten voor extra verlof, een 13e maand of bijvoorbeeld een nieuwe fiets; het kan allemaal;
  • een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;
  • een smartphone (IPhone of Samsung), laptop en IPad;
  • een goed geregeld pensioen bij het ABP;
  • flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt;
  • diverse vergoedingen zoals een sport- en thuiswerkvergoeding en een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;
  • een centraal gelegen, modern kantoor met goede bereikbaarheid. Ons kantoor grenst direct aan station Schiedam Centrum en aan de A20;
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten.

Wat breng je mee?

Jij levert graag een bijdrage aan een schone en duurzame leefomgeving. Je bent toegankelijk en kunt goed omgaan met verschillende belangen. Daarbij ben je integer, praat je makkelijk en positief met bedrijven en weet je zaken duidelijk op papier te zetten of te presenteren. Je neemt verantwoordelijkheid en durft besluiten te nemen.
Inspecties kunnen ook buiten kantoortijden plaatsvinden, hier ga je flexibel mee om.

Daarnaast heb je:

  • een afgeronde hbo-opleiding in een technische of milieukundige richting;
  • kennis van energietoezicht, energiebesparing en de informatieplicht;
  • minimaal 3 jaar werkervaring als toezichthouder;
  • gedreven om efficiënt te werken en hoge kwaliteit te leveren;
  • aantoonbare affiniteit met geautomatiseerde systemen;
  • een rijbewijs B.

Mocht je niet aan alle eisen voldoen, maar toch denken dat je geschikt bent voor deze functie, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Informatie

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met René Buswijller, Teammanager, 010-2468295.

Voor informatie over de procedure kun je bellen, appen of mailen met Tim van Pelt, Adviseur Werving & Selectie, 06-27443257 of via recruitment@dcmr.nl

Of weet je al dat je wilt komen werken aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond en wil je dus meteen solliciteren? Klik dan op de onderstaande knop. We kijken uit naar jouw reactie!

Vacature delen op:
Referentienummer:
2023-332
Startdatum:
04-05-2024
Sluitingsdatum:
04-04-2024
Locatie:
Schiedam
Contactpersonen:
Recruitment
Rene Buswijler
Bedrijfspagina:
http://www.dcmr.nl
Terug naar boven