DCMR Milieudienst Rijnmond Gemeentelijk toezicht
< Terug naar lijst

Inspecteur meldkamer/milieupiket

Solliciteren

Gaat het milieu bij jou boven alles en ben jij op zoek naar een afwisselende baan midden in de regio Rijnmond? Neem jij een kijkje bij de chemische- en proces industrie maar ook horeca, landbouw, MKB en de staal- en scheepsbouw? Dit is wat DCMR Milieudienst Rijnmond jou te bieden heeft bij de afdeling Inspectie en Handhaving binnen het Team Meldkamer en Milieupiket. Hier zijn we op zoek naar een Inspecteur Meldkamer/Milieupiket.

Dit is wat we je bieden:

Om te beginnen je salaris: maximaal € 4.004 bruto per maand (Schaal 9) op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je ervaring en opleiding en een vaste onregelmatigheidstoeslag van maximaal 596,25 per maand.

Maar ook: de ruimte om alles uit jouw vakmanschap te halen, zodat jij met je nieuwe collega’s kunt bijdragen aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond. Daarnaast bieden we je het volgende:

 • uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • werken op ons kantoor in Schiedam, direct gelegen aan station Schiedam Centrum;
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,00 per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
 • een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken hoog in het vaandel hebben staan;
 • een individueel keuzebudget van minstens 20% dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld vakantiegeld en 13e maand);
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP.

Dit is wat je gaat doen: 

Als Inspecteur Meldkamer heb je een dynamische en veelzijdige baan met een unieke combinatie van binnen- en buitenwerk. Je bent verantwoordelijk voor de eerste stappen die genomen worden bij een incident of overlast in het gebied. Op basis van je kennis van chemie en de procesindustrie en de signalen uit het gebied, spoor je de bron van overlast op en zet je de eerste acties in om de overlast te stoppen. Je weet daarbij precies hoe je de milieumeldingen van bewoners, bedrijven en de diverse monitoring systemen verwerkt. Je informeert en adviseert vervolgens de directie van de DCMR, inspectiecollega’s binnen de DCMR en bij andere overheidsinstellingen en het milieupiket. Je kent het bestuurlijk speelveld waarbinnen deze communicatie plaatsvindt.

Naast het reguliere werk, werk je tijdens dagdiensten aan diverse projecten op het gebied van veiligheid, milieu en kwaliteitsverbetering op de meldkamer. Tijdens de milieupiketdiensten onderzoek je incidenten bij de bedrijven ter plaatse, of stel je onderzoek in naar aanleiding van overlast meldingen van bewoners. Wanneer je overtredingen bij bedrijven constateert zet je in overleg met de bedrijfsinspecteur de eerste handhavingsstap.

Je gaat werken in ploegendiensten. Onze meldkamer is 24/7 operationeel in één van de grootste havens ter wereld en risicovolle industriële complexen. Jouw roosterdiensten zijn een combinatie van ochtend-, middag- en nachtdiensten op basis van "Shiftpicking".

Dit is wat we van je vragen:

 • Je beschikt over een HBO- of WO-opleiding in de richting procestechnologie, chemische technologie, biotechnologie, Technische natuurkunde of een andere milieukundige opleiding op Hbo-niveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de industrie of proces- of chemische techniek
 • Je hebt geen problemen met het draaien van onregelmatigheidsdiensten (incl. gemiddeld 2 nachtdiensten per maand)
 • Je hebt affiniteit met het thema veiligheid.
 • Je bent goed in staat om prioriteiten te stellen en hier snel in te schakelen
 • Je maakt gemakkelijk contact, bent communicatief sterk en durft verantwoordelijkheid te dragen, ook tijdens incidenten
 • Je bent minimaal 30 uur beschikbaar
 • Je woont op maximaal 30 autominuten van Schiedam
 • Je neemt actief deel aan het milieupiket

Zo kun je solliciteren:

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met of mailen naar Anouk Hulshof, Teammanager Meldkamer Afdeling Inspectie en Handhaving, via 0631662017/ anouk.hulshof@dcmr.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je bellen/Whatsappen/mailen met Daniëlle Blom, Corporate Recruiter via 06-31662215 / recruitment@dcmr.nl.

We kijken uit naar jouw reactie!

Vacature delen op:
Referentienummer:
2022-140
Startdatum:
06-01-2022
Sluitingsdatum:
06-02-2022
Contactpersonen:
Anouk Hulshof
tel.: +31 102468440
mobiel: +31 631662017
Casparus Hensen
tel.: +31 102468649
mobiel: +31 651850841
Company homepage:
http://www.dcmr.nl
Terug naar boven