DCMR Milieudienst Rijnmond Provinciaal toezicht
< Terug naar lijst

Junior/medior/senior Inspecteur Gevaarlijke stoffen

Solliciteren

Zie jij ook de gevaren van opslaan van verpakte met gevaarlijke stoffen? Heb jij oog voor wanneer de risico’s nog aanvaardbaar zijn en wanneer er ingegrepen moet worden om onze Rijnmond veilig te houden? En is het bedrijven aanspreken op die verantwoordelijkheid iets voor jou? Dan ben jij misschien wel de Junior/Medior/Senior Inspecteur voor de gevaarlijke stoffen branche die wij zoeken!

Heb je wel kennis van de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen, maar geen inspectie-ervaring óf ben je juist een inspecteur die een ander werkveld zoekt óf sta je aan het begin van je maatschappelijke loopbaan, dan is nu het moment om de keuze voor de DCMR te maken.

Dit is wat we je bieden

Om te beginnen je salaris: Minimaal € 2.816 tot maximaal € 5.119 bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Maar ook: de ruimte om alles uit jouw vakgebied te halen, zodat jij met je nieuwe collega’s kunt bijdragen aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond. Daarnaast bieden we je het volgende:

 • Een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken leuk en belangrijk vinden;
 • De mogelijkheid om je werktijden aan te passen aan je privé-situatie;
 • Een individueel keuzebudget van minstens 20% dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld vakantiegeld en 13e maand);
 • Een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5000 per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
 • Je krijgt de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen met aanvullende opleidingen om bijvoorbeeld aan de BRZO maatlat te gaan voldoen;
 • Een goed geregeld pensioen bij het ABP;
 • Uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • Reiskostenvergoeding.

Dit is wat je gaat doen

Toezicht houden op de milieuregels, dat is de kern van deze functie. Als Inspecteur van de DCMR voer je inspecties uit bij complexe tot zeer complexe opslagbedrijven met verpakte gevaarlijke stoffen. Je inspecteert bedrijven met een groot politiek en maatschappelijk afbreukrisico. Je houdt toezicht op vergunningplichtige bedrijven maar ook op bedrijven die onder algemene regels vallen. Je houdt je bezig met de vraag; houdt het bedrijf zich aan de voorschriften van de vergunning of algemene regels en zijn alle installaties en hardware op orde? Je doel is problemen te voorkomen of deze zo spoedig mogelijk op te lossen. Een belangrijk deel van je tijd breng jij dan ook door op locatie.

Je bent thuis in de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) 15. Je gaat de samenwerking aan met je collega-inspecteurs en groeit uit tot een steunpilaar van het gevaarlijkestoffencluster.

Je signaleert trends en nieuwe mogelijkheden van toezicht en doet voorstellen om deze te implementeren.

Je natuurlijke nieuwsgierigheid of ambitie geven je ook de mogelijkheid om jezelf in te zetten bij inspecties van afvalstoffenbedrijven die ook binnen ons team worden behandeld.

Dit is wat we van je vragen

Uiteraard hoeven we jou niet te vertellen dat je affiniteit hebt met gevaarlijke stoffen en projectmatig kunt werken.

Dit is overigens wat je nodig zal hebben:

 • Binnen het spectrum van vertrouwen tot wantrouwen voor bedrijven hanteer je bij je controles een gezonde argwaan;
 • Je hebt een kritische en alerte houding op het naleven van de wet- en regelgeving en baseer jij je op feitelijke en objectieve constateringen;
 • Conflictsituaties schrikken je niet af en je hebt overtuigingskracht;
 • Je bent hierbij te allen tijde zakelijk en bent je bewust van de aandacht die risicovolle bedrijven trekken in de samenleving;
 • Omdat je weet dat risico’s zich ook na 17:00 uur voor kunnen doen, vind je het niet meer dan normaal om in voorkomende gevallen buiten reguliere kantoortijden inspecties uit te voeren;
 • Je bent in het bezit van een Rijbewijs B;
 • Je hebt ten minste een afgeronde HBO- of WO-opleiding;  Milieukunde, Chemie, Procestechnologie, Werktuigbouwkunde of andere technische richting.

Zo kun je solliciteren

Teammanager Provinciaal toezicht Gevaarlijke- en Reststoffen Jochem Langeveld (telefoon 010-2468 536) verstrekt je graag meer informatie over deze vacature.

Voor informatie over de procedure? Bel/Whatsapp dan met Danielle Blom, recruiter (06 31 66 22 15) of mail naar recruitment@dcmr.nl. Solliciteren kun je direct via onderstaande knop.

We kijken uit naar jouw reactie!

Vacature delen op:
Referentienummer:
2021-131
Startdatum:
13-12-2021
Sluitingsdatum:
19-12-2021
Contactpersonen:
J.C.L. Langeveld
tel.: +31 0102468536
Company homepage:
http://www.dcmr.nl
Terug naar boven