DCMR Milieudienst Rijnmond Interventies
< Terug naar lijst

Jurist Handhaving

Solliciteren

De DCMR zet inspecteurs, opsporingsambtenaren en juristen in om ongewenste en gevaarlijke situaties te voorkomen en aan te pakken zodra die worden gesignaleerd. Heb jij talent voor het maken van verbindingen tussen toezicht uitvoeren en bestuursrechtelijk handhaven? En wil jij met jouw juridische achtergrond bijdragen aan een veilige leefomgeving en een duurzamer milieu in het Rijnmond gebied?

Dan ben jij misschien wel de jurist handhaving die we zoeken! 

Dit is wat je gaat doen

Als jurist handhaving maak je deel uit van het team ‘Handhaving en Beleid’. Dit team, dat bestaat uit tien handhavingsjuristen en twee procesondersteuners, levert expertise voor de bestuursrechtelijke handhaving van milieuovertredingen. Je stelt als jurist handhaving bestuursrechtelijke handhavingsbeschikkingen op en je vertegenwoordigt de gemeente of provincie tijdens bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures. Tevens voorzie je het management en de inspecteurs van kwalitatief hoogstaand advies over bijvoorbeeld de toepassing van de milieuwet- en regelgeving. Door jouw inbreng bevorder je een eenduidige toepassing van de handhavingsstrategie en schep je voorwaarden voor juridische kwaliteitszorg binnen de afdeling. Je zorgt voor een goede verbinding van jouw team met andere expertises binnen en buiten de DCMR.

Naast de bestuursrechtelijke handhaving behandelt het team ook diverse andere zaken, zoals publicaties op internet, WOB-verzoeken en Bibob-adviezen. Tot slot heeft het team een belangrijke rol in het bijhouden van juridische ontwikkelingen en jurisprudentie en het toepasbaar maken van deze ontwikkelingen voor de inspecteurs. 

Dit is wat we je bieden

Je salaris loopt van € 2.998,98 tot maximaal € 4.284,28 bruto per maand (schaal 10). Dit is op basis van 36 uur per week. Je (begin)salaris is afhankelijk van je ervaring, kennis en opleiding(en) en is exclusief 20% individueel keuzebudget. Tevens krijg je de ruimte om binnen een professioneel team alles uit jouw vakmanschap te halen voor een leefomgeving waar ieder plezierig maar vooral veilig woont.

Daarnaast bieden we je het volgende:

 • uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • werken op ons kantoor in Schiedam, direct gelegen aan station Schiedam Centrum;
 • reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken hoog in het vaandel hebben;
 • een individueel keuzebudget van minstens 20% dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld vakantiegeld en 13e maand);
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,00 per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP.

Dit is wat we van je vragen

 • Je hebt een afgeronde WO-master rechtsgeleerdheid met als pré de afstudeerrichting Staats- en bestuursrecht.        
 • Je hebt uitstekende vaardigheden in het opstellen, verdedigen en creëren van draagvlak voor adviezen/ideeën.
 • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift.
 • Je bent zelfstandig, verbindend, vernieuwend en vindingrijk.
 • Je bent 28-36 uur per week beschikbaar.

Zo kun je solliciteren

Voor meer informatie kun je bellen met Léon van het Hoofd, Teamleider Handhaving en Beleid (telefoonnummer 010 - 2468 612). Voor meer informatie over de procedure kun je terecht bij Daniëlle Blom, Recruiter, op telefoonnummer 010- 2468 547 of per mail via recruitment@dcmr.nl

Solliciteren kun je direct via onderstaande knop. We kijken uit naar je reactie!

De vacature staat open totdat deze is vervuld. Het kan dus dat de vacature al sluit, voordat de sluitingsdatum is verstreken. We streven ernaar je zo snel mogelijk terugkoppeling te geven over je sollicitatie.

Vacature delen op:
Referentienummer:
2021-107
Startdatum:
13-09-2021
Sluitingsdatum:
17-10-2021
Locatie:
Schiedam
Contactpersonen:
Leon van het Hoofd
tel.: +31 010-2468612
Company homepage:
http://www.dcmr.nl
Terug naar boven